Jak proběhla ochutnávka ovoce a zeleniny?

02.11.2018 19:20

V rámci předmětu Člověk a jeho svět se teď věnujeme podzimu a všemu, co s ním souvisí - počasí, vhodnému oblečení, stromům, práci na zahradě. A k podzimu také patří ovoce a zelenina, a proto jsme si ve třídě uspořádali malou ochutnávku. Ve středu po prázdninách jsme donesené plody rozdělili na ovoce a zeleninu a už jsme se těšili na pátek - na ochutnávku!

Hned ráno jsme se do toho pustili. Nejprve jsme se věnovali zelenině. Paní učitelka všechno nakrájela už doma. Ve škole jsme potom k dózičkám přiřazovali celé nerozkrájené plody. Se zavřenýma očima jsme hádali, co nám paní učitelka dává do pusy, a potom už jsme všichni postupně ochutnali úplně všechno. Ze zeleniny to byl pórek, cibule, česnek, petržel, celer, mrkev, ředkvička, rajče, okurka, paprika, brambor, růžičková kapusta, kedlubna, listový a ledový salát, kadeřavá petrželka a červená řepa. Z ovoce jsme ochutnali jablko, hrušku, blumu, hroznové víno, mandarinku, pomeranč, citron, limetku, banán, kiwikaki. Ochutnávali jsme taky oddenek zázvoru a vlašské ořechy.

Něco nám chutnalo, něco méně - třeba cibule, česnek nebo celer. Něco jedli někteří poprvé - třeba červenou řepu, zázvor nebo kaki. Děti si ochutnávku užily. Děkuji všem rodičům za spolupráci :-)

Fotogalerii zobrazíte kliknutím na následující fotografii. Na konci fotogalerie je i pár videí.