Vánoce v 1.B

21.12.2018 15:43

Ráno na nás ve třídě čekalo malé překvapení. Když jsme vešli do třídy, dýchly na nás Vánoce - byla tma, hrály koledy a na dlouhém stole vytvořeném z lavic hořely svíčky a tichounce cinkalo andělské zvonění.  Pod vánočním stromečkem ležely dárečky.

V osm hodin jsme se přesunuli do školní jídelny, kde jsme si poslechli koledy, které nacvičily děti ze 3.A a písničky, které nacvičil školní sboreček. Ve třídě jsme si potom pochutnávali na cukroví. Po přestávce jsme si vyzkoušeli některé štědrovečerní zvyky. Sami jsme si zkusili rozkrojit jablíčko a pouštěli jsme lodičky ze skořápek. Zapálili jsme si i vánočního františka. Toho jsme moc neznali. Někomu voněl, někomu ne.

 

Splnili jsme zbývající úkoly z adventního kalendáře a dolepili si na obálku chybějící třpytivé hvězdičky. Místo té poslední jsme dostali od paní učitelky hvězdu perníkovou. Na té si hned všichni pochutnali.

A pak už jsme se dočkali i rozbalování balíčků.  Každý dostal pastelky, figurku zvířátka a lízátko. Aby toho nebylo málo, mohli jsme si každý zapálit prskavku. To se nám líbilo! :-) Nakonec jsme od paní učitelky dostali ještě jako přání k novému roku maličkou rolničku s andílkem. 

Pak už jsme si všechno sbalili do tašek, popřáli si hezké Vánoce a krásné prázdniny a vyrazili domů nebo do jídelny na tradiční klobásku a bramborový salát.

Na fotografie se můžete podívat ZDE.

A také se podívejte na naše vánoční tvoření ZDE.