Jaký byl náš hudební den?

20.04.2015 21:54

Čtvrtek 16. dubna se pro 1.B stal čtvrtkem hudebním. Celý den jsme zahájili u interaktivní tabule krátkým loutkovým videem o dirigentovi Skobinim a o hudebních nástrojích v orchestru. Pak jsme k obrázkům přiřazovali názvy hudebních nástrojů. Společně s Dádou Patrasovou jsme si zazpívali písničku Z nás bude kapela a předváděli jsme nástroje, o kterých se zrovna zpívalo.

Abychom nepřišli ani o každodenní čtení, psaní a počítání, připravila pro nás paní učitelka hudební pracovní listy – trénovali jsme psaní hudebních nástrojů, četli jsme o Míše, která nemá kamarády, protože pořád cvičí na klavír. Té samé Míše jsme pomáhali skládat názvy nástrojů a přiřazovat je k obrázkům. Pak nás také čekala omalovánka s oživlými nástroji, kterou jsme museli vybarvovat podle vypočítaných příkladů.

Poslední hodinu nás zajímalo, co nám předvede David K. a Verunka. David se už učí hrát na kytaru, Verunka zase hraje na piano. Oba nám předvedli, co o svém nástroji vědí a co už se na něj naučili zahrát. Za jejich vystoupení čekal zasloužený potlesk.  Potom jsme jsme si ještě prohlédli nástroje, které donesla Sára a Kačka. Ve zbývajícím čase jsme si všichni vyzkoušeli některé z bicích nástrojů, kterých měla paní učitelka nachystanou celou bednu.

Z hudebního vyučování si můžete prohlédnout nejen fotografie, ale i další video: