Výlet na Staré Hrady se vydařil

15.06.2017 17:14

Ve čtvrtek 15. června 2017 jsme vyrazili za vrchním čarodějem Archibaldem I. na pohádkový hrad a zámek Staré Hrady nedaleko Jičína.

Hned po příjezdu jsme byli všichni vyhladovělí, tak jsme se řádně posilnili svačinkami od maminek a utratili penízky za suvenýry a něco na zub. Podívali jsme se do Čarodějné bestyjoly s živými zvířátky – viděli jsme kozu, ovečky, bažanty, hrdličky, králíčky... Pak už jsme se vydali do Zdravosvěta, kde nás čekali skřítkové ovocňáci a saláťáci, dračí porodnice a zuboopravna, víla Vitamína a skřítkové baciláci a zdravoškola. Také jsme navštívili dračí královskou komnatu.

Po krátké obědové svačince nás čekala pohádková půda. Ale ještě před ní jsme absolvovali rychlokurz létání na koštěti. Všichni ho zvládli na jedničku a těšili se, že nebudou tedy muset šlapat 75 schodů na půdu. Nakonec však byli solidární s paními učitelkami, které rychlokurz nedělaly, a tak všichni nahoru vystoupali pěšky. Na prostorné hradní půdě opředené letitými pavučinami se zabydlely čarodějnice různých kategorií a kouzlobabky, pravá starohradská strašidla, strašidýlka a také pěkně vykutálení skřítkové. Navštívili jsme strašidláckou kuchyni, čarodějnou prádelnu a mydlírnu.

Výlet se vydařil a určitě na něj budeme všichni vzpomínat!

Fotogalerie ZDE.