Jak proběhla ochutnávka ovoce a zeleniny?

14.10.2016 21:02

V rámci předmětu Člověk a jeho svět jsme se začali věnovat podzimu a všemu, co s ním souvisí. K podzimu také patří ovoce a zelenina, a proto jsme si ve třídě udělali takovou malou výstavku různých plodů, i těch cizokrajných. 

Ve čtvrtek jsme donesené plody rozdělil na ovoce a zeleninu. Ale všichni se těšili na pátek - na ochutnávku! První dvě hodiny jsme normálně učili, ale zbytek vyučování už patřil ovoci a zelenině. Nejprve jsme všichni postupně se zavřenýma očima podle chuti hádali, co nám paní učitelka dala do pusy. Je to ovoce? Je to zelenina? Co je to? Poznávání nám docela šlo. Potom už jsme všichni postupně ochutnali úplně všechno. 

Ze zeleniny to byla paprika, rajče, mrkev, celer, petržel, růžičková kapusta, červená řepa, cibule, česnek, ředkvičky, cuketa a brokolice. Ochutnali jsme také řepu cukrovku a oddenek zázvoru. Za ovoce to bylo jablko, hruška, bluma, švestka, hroznové víno, mandarinka, citron, banán, kiwi, mango a kaki.

Něco nám chutnalo, něco méně - třeba cibule, česnek nebo celer. Něco jedli někteří poprvé - třeba cukrovou řepu, zázvor nebo mango. Děti si ochutnávku užily. Děkuji všem rodičům za spolupráci, jinak by nebylo co ochutnávat :-).

Fotogalerii zobrazíte kliknutím na následující fotografii.