Jak se peklo probouzí

27.10.2017 13:23

Ve středu 25. října jsme navštívili Měděný důl Bohumír v Jívce, který se v těchto dnech proměnil v peklo.
Děti si před vstupem samy zavolaly čerta Barnabáše, který nás po celou dobu doprovázel a probudily čerta klíčníka, který nám pekelnou bránu otevřel. Postupně jsme se zastavili v čertí škole, u kováře, kousek opodál na nás čekala vědma Berta, která informuje čerta, které že dítko si zaslouží postrašení. Tmavou chodbou plnou pavučin, netopýrů a další havěti jsme se dostali až k samotnému pánu pekel – Luciferovi. Dnes měl zrovna špatnou náladu a tak ve většině z nás pořádně zatrnulo. A co teprve, když si k sobě začal zvát hříšníky, to se to slibovalo, že už nebudeme vykřikovat, lítat po třídě, že se nebudeme o přestávkách prát, že budeme při vyučování pěkně pracovat. Tak teda uvidíme. Lucifer nás z pekla nechtěl pustit a tak jsme se museli vykoupit básničkou. U hlavní brány jsme ještě musel Míša obehrát čerta v kostkách a pak už hurá nazpět do školy. Kdypak jsme se do školy těšili tak, jako dnes?
Teprve teď se dětem pořádně ulevilo, ve většině z nich byla opravdu malá dušička. A 5. prosince si prý přijdou všechno zkontrolovat :-).

Mnohokrát děkujeme všem organizátorům, čertům, čerticím a samotnému Luciferovi za prima akci, která ve většině dětí určitě zanechala nezapomenutelné zážitky.

Fotogalerii zobrazíte také kliknutím na následující fotografii ;-) Video z naší návštěvy si pusťte na YouTube.