Náš první školní týden

06.09.2019 17:32

První školní týden utekl jako voda a z my už jsme opravdoví školáci!

Hned po tom, co nás v pondělí slavnostně přivítali ve školní jídelně, nás paní učitelka odvedla do našeho indiánského tábora v 1.B. Hned za dveřmi se přeměnila v náčelníka Bystré oko. Naučili jsme se nejen básničku na pozdrav, ale také indiánskou rytmickou říkanku Indiáni jdou.

Každý Úpač dostal svou indiánskou žákovskou knížku, jmenovku na stůl a omalovánku. A s ní také první domácí úkol – omalovánku indiána vybarvit a vymyslet si vlastní indiánské jméno.

 

Druhý den jsme si ukázali nejen první stupeň, ale prošli jsme i druhý stupeň a navštívili ředitelnu a kancelář pana zástupce. Povídali jsme si o pravidlech chování ve škole i ve třídě.

Hráli jsme seznamovací hry, abychom se všichni navzájem znali jménem. Řekli jsme si i naše indiánská jména. Pak jsme se naučili hru „malý - velký - tlustý – tenký indián“. U toho nás paní učitelka plete, a to nás baví.

První týden ale nebyl jenom o hraní a seznamování se školou, ale začali jsme se doopravdy učit. Počítáme ťukání a podle toho provádíme určitý počet cviků. Rozšiřujeme si slovní zásobu - pojmenovali jsme obrázky týkající se indiánů na nástěnce, roztleskávali jsme je na slabiky a určovali, co slyšíme na začátku a co na konci. To zkoušíme i v Živé abecedě. Vyprávíme celými větami podle obrázků. Převyprávěli jsme si pohádky O perníkové chaloupce, O třech medvědech a O Smolíčkovi. Zvládli jsme vypracovat stránku v pracovním sešitě matematiky, seznámili jsme se s čísly 1 a 2. V prvouce jsme určovali, co patří do aktovky a co ne.

   

Baví nás interaktivní tabule, rádi se u ní střídáme při různých cvičeních na zrakové vnímání. Také na ní zkoušíme „psaní“. Barevná mazací tabulka je taky bezva. Kromě toho, že se na ni skvěle maluje, jsme na ní procvičovali barvy, orientaci v řadě i počítání. Nanečisto jsme prováděli uvolňovací cviky, které jsme potom psali do sešitu.

Při výtvarce a pracovku jsme každý vybarvili a vystřihli pero na společnou indiánskou čelenku. Jak se nám dařilo, koukněte ZDE.

  

První týden ve škole byl  opravdu dlouhý a někteří z nás už byli ke konci hooodně unavení…

Tak si přes víkend pěkně odpočineme, v neděli večer si zkontrolujeme, jestli máme v pořádku všechny pomůcky v penále, v aktovce všechny sešity a v pondělí ráno zase hurá do školy! :-)

Další fotky z prvního týdne najdete ZDE.