Náš první týden ve škole

05.09.2014 21:30

Tak a první školní týden je za námi! Hned druhý den jsme prošli nejen první stupeň, ale šli jsme i na druhý stupeň pozdravit pana ředitele. Společně jsme dali dohromady náš palubní řád - pravidla chování v naší třídě. Ale první týden nebyl jenom o hraní a seznamování se školou, ale už jsme se začali doopravdicky učit. Ráno se vždy pozdravíme básničkou:

    Dobrý den, dobrý den,
    dneska máme krásný den!
    Ruce máme na tleskání,
    a nožičky na dupání.
    Dobrý den, dobrý den,
    dneska zlobit nebudem!

Za ten týden jsme dostali spousty nových sešitů a ve všech jsme už pracovali. V Živé abecedě jsme se seznámili s tetkou Abecedkou a s malou Andulkou jsme se vydali do Písmenkové říše. Zatím vyprávíme podle obrázků a učíme se vyprávět celými větami. Také už jsme zkoušeli psát do sešitu uvolňovacích cviků, kterému říkáme "mašinka". Do sešitu zvaného "čmárák" jsme namalovali kočičku a kolem ní jsme motali klubíčka. V písance zatím plníme jenom domácí úkoly. A jak poznáme, kde je domácí úkol? Ve škole si vždycky danou stránku zakroužkujeme. A to už je potom hračka doma úkol najít.

V matematice jsme si převyprávěli pohádky O Smolíčkovi, O perníkové chaloupce a O třech medvědech a pustili se do práce pracovním sešitě. Počítali jsme věci na obrázcích a už jsme se dostali až k číslu 3.

V prvouce jsme si povídali o našem prvním školním dnu a potom jsme v pracovním sešitě určovali, co patří do aktovky a co ne. Snad jsme to všichni vybarvili správně!

Hráli jsme také hry - seznamovací, co se změnilo, malý - velký - tlustý - tenký (u téhle hry nás paní učitelka pěkně plete a to nás baví). Ale my si nejenom rádi hrajeme, my si rádi i společně zazpíváme písničky, co známe ze školky. Učili jsme se legrační písničku s pohyby, kterou jistě budeme často zpívat: 

    Kdo jsi kamarád, tak pojď si s námi hrát, 
    kdo jsi kamarád, tak pojď si s námi hrát, 
    kdo jsi kamarád, tak budeš rád, 
    že si s námi můžeš hrát, 
    že nás můžeš napodobovat.

Náš první týden ve škole byl  opravdu dlouhý a někteří z nás už byli ke konci hooodně unavení... Paní učitelka jakbysmet :-)  

Tak si přes víkend pěkně odpočineme, v neděli večer si zkontrolujeme, jestli máme v pořádku všechny pomůcky v penále, v aktovce všechny sešity a v pondělí ráno zase hurá do školy! :-)