Pohádková víkendovka byla pohádková

09.04.2016 16:59

V pátek 8. dubna jsme se v 16 hodin sešli před školou a hned jsme si odnesli všechny věci nahoru do 2.A, kde jsme shromáždili všechny mňamky od maminek k snídani a kde jsme si nachystali ležení na večer. Hned potom jsme se přesunuli do naší třídy. Tam jsme během víkendovky plnili různé úkoly. Za každý splněný úkol jsme získávali „diamanty“, které si každý chránil jako oko v hlavě.

 

A protože k většině pohádek patří král a královna, prvním úkolem bylo vyrobit si krásnou královskou korunu. Následovalo luštění tajenky v sešitku Pohádkové putování – a první dva diamanty se blyštily v pytlíčku.

Po vynikající bramboračce od našich paní kuchařek, jsme si poslechli pohádku O kohoutkovi a slepičce a vydali se ven, kde na nás čekala první soutěž. Stejně jako ta slepička jsme nosili vodu pro kohoutka – jen ne v zobáčku, ale naběračkou.  

 

A když už jsme byli oblečení, čekalo nás překvapení v podobě procházky do loutkového divadla. Tam nám ochotní loutkáři zahráli pohádku O zakletém princi.

Po návratu do školy jsme už zase měli trochu hlad, a tak jsme si během vybarvování omalovánky zahráli na Jeníčka a každý si běžel uloupnout z perníkové chaloupky sladký perníček. Při svačince jsme se podívali na pohádku Jak Trautenberk prodával vodu. Následovala soutěž ve stavění vodní hráze, skládání pohádkového puzzle a hádání písniček z večerníčků.

Pak už jsme si vyčistili zoubky, zalezli do hajan a paní učitelky nám na dobrou noc pustily Lotranda a Zubejdu. Ještě před snídaní jsme totiž měli za úkol hledat loupežníky z Lotrandovy loupežnické bandy, kteří se sch.ovali po škole. Při snídani jsme se podívali na pohádku O zlaté rybce a hned potom jsme soutěžili, kdo z nás je nejlepším rybářem. Také jsme si připomněli pohádku Hrnečku, vař!  a dlouhým brčkem jsme bubláním jarové vody taky hodně „navařili“. 

Předvedli jsme, že i my umíme střílet stejně jako loupežníci, a sestřelili jsme si šiškou každý jedno lízátko. Pak už nás čekalo poznávání pohádkových postaviček a plnění úkolů na interaktivce i v našem sešitku.

Na úplný závěr jsme vyhodnotili ty nejlepší z pohádkových soutěží. Kdo chtěl, tak si svoji královskou korunu ozdobil diamanty, které během pátka a soboty nasbíral, kdo ne, odnesl si je v pytlíčku domů.

Víkendovka proběhla téměř pohádkově...:-) Děkujeme pomocnicím čtvrťandám Káje a Natálce, paním kuchařkám za polévku a maminkám za dobroty k snídani a ke svačinkám (zbylo opět na pondělní svačinu). 

FOTOGRAFIE Z VÍKENDOVKY ZDE