Preventivní program Spirála

14.04.2023 13:00

1. SETKÁNÍ

V pátek 2. prosince u nás ve třídě proběhl preventivní program Spirála organizace Prostor Pro. Seznámili jsme se s lektorkami Eliškou a Janou, a potom jsme společně v rámci různých aktivit probrali pravidla toho, jak se k sobě chovat tak, abychom se ve třídě cítili dobře. Program jsme si užili a těšíme se na příští aktivity a hry. Čekají nás totiž ještě další tři dvouhodinové bloky.

Fotogalerie

2. SETKÁNÍ

Druhé setkání proběhlo v úterý 20. prosince. Žáci se dvě hodiny věnovali tématu kamarádství. Na začátku si zahráli hru Evoluce, s jejíž pomocí jim lektorky vysvětlily, že i přátelství se nějakým způsobem vyvíjí. Děti diskutovaly o tom, jak se pozná dobrý a špatný kamarád, jaké mají vlastnosti. Potom se měl každý sám nad sebou zamyslet, jakým je asi kamarádem, jestli dobrým nebo špatným. Nakonec každý napsal diplom pro spolužáka, ve kterém ho pozitivně ocenil. 

 Fotogalerie 

3. SETKÁNÍ

Třetí setkání proběhlo v pondělí 27. března a bylo zaměřené na volnočasové aktivity. Nejprve každý pantomimou předvedl, co rád dělá ve svém volném čase a ostatní museli hádat. Pak jsme třídili aktivity k semaforům podle toho, zda si myslíme, že jsou bezpečné, mají nějaké riziko nebo jsou nebezpečné. Následovala tipovací hra s kartami. Děti se dle své volby postavily k jedné ze čtyř karet a následným losem vypadli ti, kteří stáli u vylosované karty. Ukázali jsme si tak, že záleží na štěstí. Povídlo se i o hazardu. Na závěr děti malovaly koláč volnočasových aktivit - kruh, který měly rozdělit a vyplnit tak, jak by chtěly trávit svůj volný čas.

Fotogalerie

  

4. SETKÁNÍ

V pátek 14. dubna nás čekalo poslední 4. setkání, během kterého jsme se věnovali závislostem. Povídali jsme si především o závislosti na alkoholu a kouření. Jak vůbec škodí lidskému tělu? Vybarvovali jsme na obrázku, co všechno v těle nám alkohol a tabák poškozuje. Říkali jsme si, jak odmítnout, kdyby nám někdo nabízel, co my nechceme. 

Fotogalerie