Projekt Já, ty, my, oni

28.01.2021 14:24

Ve čtvrtek 28. ledna proběhl v rámci 2. tříd projekt "Já, ty, my, oni,..." zaměřený na sebepoznání. Poodhalil naše znalosti, dovednosti, paměť, výdrž a trpělivost.

 

Ráno na nás čekal pracovní list, kde jsme měli napsat svoje jméno, adresu bydliště, datum narození. Adresu i se směrovacím číslem zvládly napsat jen tři děti, celé datum narození osm dětí. Tam máme tedy rezervy!

Pak jsme na čas a správnost počítali příklady do 20. Jen 7 dětí zvládlo spočítat 21 příkladů za 3 minuty úplně bez chyby. Zapamatovat si 7 dvojciferných čísel z 10 zvládla jenom Andrejka, pět z osmi slov si zapamatovalo 10 dětí.

Kdo je ohebný, ten se dotknul špiček prstů u nohou s propnutými koleny a spojil ruce křížem za zády. Trpělivost jsme vyzkoušeli navlékáním bavlnky do jehly (to nakonec zvládli všichni) a šikovnost střiháním po čáře a bez zubů - stříhat po čáře je pro někoho obrovský problém. Zavázat tkaničku se ještě musí 4 děti naučit. Zábavnou disciplínou bylo vyfouknutí žvýkačkové bubliny. To bylo "ksichtíků". 

Úpači se dočkali i slibované soutěže v páce - nestihli jsme ji ale dokončit, v soutěži budeme pokračovat v příštím týdnu. Nakonec jsme si rozdali vysvědčení a hurá domů!

Myslím, že jsme si den užili, i když ne všem se dařilo tak, jak by asi chtěli. Poznali jsme, v čem jsme dobří a v čem bychom se ještě mohli zlepšovat. Projektové "vysvědčení" si děti donesou domů v pondělí, dnes jsme ho nestihli vyplnit.

Fotografie z projektu Já, ty, my, oni ZDE