Rekordyáda se vydařila!

30.05.2015 12:54

Tak a naše první spaní ve škole je za námi! V pátek 29. května jsme se v 16:00 hodin sešli před školou - na zádech batohy, v rukou spacáky a krabice s dobrůtkami k snídani. Maminkám a tatínkům jsme dali pusu na rozloučenou a hned jsme se šli zabydlet do družiny. Rozložili jsme karimatky, vytáhli spacáky a nanečisto jsme si do nich vlezli. A pak už jsme se přesunuli k nám do třídy, kde nás agentura „Dobrou noc prvňáčci“ přivítala na Rekordyádě, rozdala nám startovní čísla a akreditace (tedy oprávnění účastnit se soutěží). A už jsme mohli začít trhat rekordy. Čekalo nás dvanáct disciplín.

Jako první nás čekal ZEDNÍK – z kostiček postavit co nejvyšší komín, následoval ZPĚVÁK - na jeden nádech zazpívat nejdelší tón.

Odběhli jsme si na představení loutkářů v husitském kostele a zhlédli jsme tam pohádku O začarovaném princi. Po večeři jsme ještě na chvilku vyrazili ven za SKOKANEM – za 1 minutu udělat snožmo co nejvíce přeskoků přes švihadlo. Před deštěm jsme utekli do třídy a tam jsme pokračovali. Čekal nás METEOROLOG – sestavování puzzle s obrázky počasí, OPTIK – poslepu vyndat z pytlíku co nejvíce obdélníků, ELEKTRIKÁŘ – nabít třením o vlasy igelitový pytlík a přilepit jich na tabuli co nejvíc, MALÍŘ – fixou uchycenou mezi prsty nohy nakreslit obrázek podle předlohy.

Čas utekl jako voda a najednou byla tma. Na naší nové tabuli jsme si pustili pohádku na dobrou noc. Teď už honem převléknout do pyžama, vyčistit zuby a zalézt do spacáku. Ale spát? To ne, ještě stezka odvahy! Teprve po ní jsme se nadobro „zavrtali“ do spacáků a plni dojmů jeden po druhém usnuli. Ráno jsme začali postupně vykukovat, dožadovali se snídaně a těšili se na další závodění.

Tentokrát jsme trhali rekordy v tělocvičně. Čekal nás LETEC – složit z papíru vlaštovku a poslat ji co nejdál, ZVĚROLÉKAŘ – z novinového papíru vytrhat v časovém limitu co nejdelšího hada,  ŽOKEJ – osedlat velký balón a doskákat na něm do cíle,  UKLÍZEČKA – co nejrychleji sesbírat plastová víčka na trase a doběhnout do cíle, ÚŘEDNÍK – přenést co nejvíce papírků nasátých brčkem na určené místo. Tak a hotovo! Teď už jen vyhodnocení, diplomy a sladké odměny. Nikdo neodešel s prázdnou.

Nezbývá, než poděkovat šikovným a ochotným maminkám za dobrůtky k snídani (v pondělí budeme mít ještě ke svačině) a holkám sedmačkám za pomoc po celou dobu trvání Rekordyády. 

NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ ÚČASTNICE REKORDYÁDY

  1. Verča Vavrušová
  2. Adrianka Davidová
  3. Míša Ludvíková

VÝSLEDKOVÁ LISTINA

Výsledkovou listinu si můžete stáhnout ZDE (dole v záložkách najdete jednotlivé disciplíny). Případné chyby nejsou vyloučeny - v tom šíleném tempu se to opravdu nedalo ;-)