Soutěžili jsme "O krále pohádkového světa"

28.11.2014 16:29

V rámci projektu Pohádka ve dnech 26. - 28. listopadu jsme se vydali na pohádkové putování. Šli jsme cestou necestou, překračovali jsme spadlé kmeny, prolézali jsme krtčí norou, lezli jsme na strom, abychom věděli, kudy dál, procházeli jsme přes úzkou lávku, prodírali se houštím a nakonec jsme přeplavali moře. Dostali jsme se do pohádkové říše!

Pak už jsme mohli začít soutěžit o to, kdo se stane králem pohádkového světa. Za správné odpovědi a za plnění různých úkolů jsme sbírali razítka - malé královské koruny. A co jsme všechno dělali? Ukazovali jsme si pohádkové knížky, vyplňovali jsme pohádkové pracovní listy, hádali jsme hádanky, poznávali písničky z pohádek, doplňovali pohádkové dvojice, na interaktivní tabuli jsme hledali rozdíly a procházeli labyrinty, házením koulí jsme zachraňovali zakletého prince. Ve skupinkách jsme skládali pohádkové puzzle a zahráli si na Popelky a třídili jsme hrách a fazole. V pátek jsme byli také na návštěvě u místních loutkářů, kteří nás pustili i do zákulisí jejich zbrusu nového loutkového divadla.

A kdo za ty tři dny nasbíral nejvíc korunek a stal se tak králem pohádkového světa? Verunka. Ta se stala královnou pohádkového světa. Tři nejlepší získali diplom. Rybiček a sladké odměny v podobě perníkové chaloupky se však dočkali všichni.

Snad si děti ti tři pohádkové dny užily! Paní učitelka bude totiž muset přes víkend načerpat nové síly do dalšího týdne...:-D 

  • 1. místo: Verunka Vavrušová (21 korunek)
  • 2. místo: Káťa Šrytrová (20 korunek)
  • 3. místo: Hanička Jeschková (19 korunek)