Vánoce u Úpačů

18.12.2020 22:26

Poslední den před prodlouženými vánočními prázdninami jsme si ve třídě udělali takové malé štědré dopoledne. Ráno ve třídě hrály koledy, cinkalo andělské zvonění a na sražených lavicích hořely svíčky.

Chvilku jsme si užívali vánoční atmosféry, a pak jsme se pustili do zbývajících úkolů z adventního kalendáře. Následovalo povídaní o vánočních zvycích. Sami jsme si zkusili rozkrojit jablíčko, holky si hodily papučí, a také jsme pouštěli lodičky ze skořápek. Nejprve si to každý zkusil ve své mističce, ale později si každý svou lodičku pustil po vodě ve velkém lavoru. 

Ve třídě jsme také hledali schovaná čokolízátka a o přestávce jsme ochutnávali cukroví od maminek. Dočkali jsme se i rozbalování balíčků, které byly pod stromečkem. Na to jsme se těšili nejvíc. Každý tam našel jeden od paní učitelky a jeden od paní asistentky. Děti měly z ponožkáčů, ozdůbek a dobrůtek radost.

 

Nakonec jsme si všichni zaprskali prskavkami a na úplný závěr jsme si opět rolničkou přivolali Vánoce!

Vánoční dopoledne se vydařilo, popřáli jsme si hezké svátky a krásné prázdniny a vyrazili jsme do jídelny na klobásku a bramborový salát.

Děkuji za dárečky, které mi děti donesly, potěšilo mne to ;-)

Fotogalerii a několik videí z vánočního dne najdete ZDE.