Vánoce v 1.B

19.12.2014 14:12

Ráno pro nás paní učitelka přichystala malé překvapení. Když jsme vešli do třídy, dýchly na nás Vánoce - hrály tam koledy, byla tma a na dlouhém stole vytvořeném z lavic hořely svíčky. Pod vánočním stromečkem se třpytily balíčky.

V osm hodin jsme se přesunuli do školní jídelny, kde jsme zhlédli krátké taneční vystoupení čtvrťaček, poslechli jsme si pásmo zimních básniček a písničky, které nacvičil školní sboreček. Ve třídě jsme potom ochutnávali cukroví. Mňam! Po přestávce jsme si povídali o tom, co má kdo doma na Štědrý den k večeři a jaké zvyky se dělávají. Zapálili jsme si i vánočního františka. Toho jsme neznali. Někomu voněl, někomu ne. Pak jsme si sami zkusili rozkrojit jablíčko a pouštěli jsme lodičky ze skořápek.

A protože jsme byli při práci s ohněm opatrní, mohli jsme si každý za odměnu zapálit prskavku. Někteří z nás ji drželi v ruce poprvé a trochu se báli. Nakonec to ale byla legrace :-) 

Dočkali jsme se i rozbalování balíčků. Každý dostal modelínu a dárečky, které paní učitelka vyráběla po večerech - korálkového andílka a maňáska z ponožky. Nakonec jsme si všechno sbalili do tašek, popřáli si hezké Vánoce a krásné prázdniny a vyrazili do jídelny na klobásku a těstovinový salát.