Vánoce ve 2.B

18.12.2015 16:59

Poslední den před vánočními prázdninami jsme si ve třídě udělali štědré dopoledne. Ráno ve třídě hrály koledy a na sražených lavicích hořely svíčky. Pod stromečkem se naježilo.

V osm hodin jsme se přesunuli do školní jídelny, kde jsme si všichni společně zazpívali několik nejznámějších koled, zhlédli krátké taneční vystoupení čtvrťaček, poslechli jsme si pásmo zimních básniček a písničky, které nacvičil školní sboreček. Ve třídě jsme potom ochutnávali cukroví. Mňam! Maminkám se vážně povedlo. Po přestávce jsme splnili zbývající úkoly z adventního kalendáře a povídali si o tom, jaké zvyky se dělávají na Štědrý den. Pak jsme si sami zkusili rozkrojit jablíčko a pouštěli jsme lodičky ze skořápek.

Nejvíc jsme se však těšili na rozdávání dárečků, kterých bylo letos pod stromečkem spousta. Každý pod stomečkem našel balíček od paní učitelky - v něm bylo dinosauří vajíčko, perníčky a jeden dílek puzzle. Pro jednoho k ničemu, ale když jsme se spojili jako třída dohromady, tak jsme ho složili. A taky jsme se konečně dozvěděli, proč nás paní učitelka minulý týden fotila ve skříni! Dostali jsme každý kalendář se skříňovou fotkou :-)