Vánoce ve 2.B

21.12.2017 13:54

Poslední den před vánočními prázdninami jsme si ve třídě udělali štědré dopoledne. Ráno ve třídě hrály koledy a na sražených lavicích hořely svíčky. Pod stromečkem se naježilo.

V osm hodin jsme se přesunuli do školní jídelny, kde jsme si hned na úvod všichni společně zazpívali známou koledu Štědrý večer nastal. Pak jsme zhlédli krátké taneční vystoupení čtvrťaček a páťaček, poslechli jsme si pásmo koled, které nacvičili šikovní třeťáci na různé hudební nástroje. Na závěr nám zazpíval školní sboreček. Ve třídě jsme potom ochutnávali cukroví. Mňam! 

Po přestávce jsme si rozdali zbylé úkoly z adventního kalendáře a pustili se do vánočních zvyků. Sami jsme si zkusili rozkrojit jablíčko a pouštěli jsme lodičky ze skořápek. Zapálili jsme si i vánočního františka. Toho jsme neznali. Někomu voněl, někomu ne.

Dočkali jsme se i rozbalování balíčků, které byly pod stromečkem. Každý tam našel jeden od paní učitelky - v něm byla vlastnoručně vyrobená lžička, smajlíkové samolepky a něco malého na zub. A jeden dáreček byl pro všechny - prskavky. A tak jsme si na úplný závěr dopoledne ještě zaprskali :-) 

Nakonec jsme si všechno sbalili do tašek, popřáli si hezké Vánoce a krásné prázdniny a vyrazili do jídelny na klobásku a bramborový salát.

Fotogalerie ZDE.